Concrete Mold

  • Posted on
  • 0
Concrete Mold

Het maken van een goede beton mal is essentieel voor een mooi eindproduct. In het filmpje in dit artikel laten we zien hoe een mal in het algemeen kan worden gemaakt. Tevens is het handig om ook een binnenmal te maken. Door het gebruik van een binnenmal, heeft u minder beton nodig en wordt het product veel lichter.

Het maken van een mal:

Het maken van een mal voor een betonnen object is niet moeilijk. Secuur werken en goed nadenken is wel essesieel. Immers wanneer u een betonnen object gegoten hebt is het onmogelijk om nog iets te veranderen. 

Zorg dus altijd dat de betonmal 100% op orde is voordat u begint met het gieten van beton.

Voor het maken van een betonnen object onderscheiden wij 2 methoden:

  1. Wet cast: Dit is een methode waarbij het object op z'n kop in een mal gegoten wordt. 
  2. Hardtrowal: Hierbij wordt beton ter plekke aangebracht en afgestreken (dus niet op z'n kop)

De voordelen van de Wet cast methode: Geeft een zeer glad oppervlak zonder kuilen of bobbels. Tevens is er praktisch geen ervaring of vakmanschap noodzakelijk wanneer u voor deze methode kiest. Zolang de mal goed in elkaar is gezet, het object goed wordt aangetrild kan hier weinig mis gaan.

De nadelen van Wetcast methode: Is iets intensiever om de mal te maken. Gezien de mal op een plaat gemelammineerd spaanplaat wordt gestort, is de maximale grootte ca 2 x 3,2 meter. Namelijk de maximale grootte van gemelammineerde spaanplaat.

De voordelen van de Hardtowal methode: Grotere objecten zijn makkelijker te maken dan met de Wetcast methode. Een zwaar opject als bijvoorbeeld een aanrechtblad ligt gelijk op zijn plaats.  

De nadelen van de Hardtowal methode: Vergt veel meer vakmanschap en ervaring en het eindresultaat is vaak iets golvender en minder strak

 

Filmje gebruiksaanwijzing:

In het onderstaande filmpje is te zien hoe de Mal word toegepast.

 

De het maken van de juiste mal kunt u zeer mooie eindproducten vervaardigen. 

Bijvoorbeeld:

-betonnen aanrechtblad
-betonnen wasbak
-betonnen lamp
-betonnen tuintafel
-betonnen tuinbank


Mocht u na het lezen van deze informatie en het bekijken van het instructie filmpje nog vragen hebben dan kunt u ons altijd een email sturen naar info@jaub.nl

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
* Required fields

By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »