Betonnen aanrecht - Tips & Tricks

  • Geschrieben am
  • Durch Jaap 't Hoen
  • 0

Betonnen aanrecht - Tips & Tricks. Hoe maak ik een uitsparing voor een spoelbak? Hoe plaats ik het blad?

Betonnen aanrecht - Tips & Tricks

Een mal voor de spoelbak kan het beste van een stuk Styrodur of Roofmate gemaakt worden. Dat is een vrij harde XPS schuim die zich makkelijk laat verwerken en ook de krachten die onstaan door krimp kan opvangen.

De randen beplak je op de kopse kanten met een paar lagen verpakkingstape. Met het kitgereedschapje uit het StarterPak maak je vervolgens een mooie kitvoeg. Als je het stuk schuim 18-20mm dik neemt, kun je de binnenmal er gewoon op schroeven. De mal voor het kraangat maak je op dezelfde manier. 

De binnenmal kun je daar netjes bovenop schroeven. De binnenmal moet schuine kanten hebben (ongeveer 10 graden) om het lossen te vergemakkelijken en krachten die ontstaan door krimp op te vangen. Het is aan te raden de binnenmal na twee dagen te verwijderen. Daarna moet het product wel afgedekt worden met plastic om te snel drogen te voorkomen.

Als wasbak kun je een RVS onderbouwbak gebruiken die je gewoon met polymeerkit (Bijv. Bison MS polymeer) vastlijmt onder het blad. Het beton waar de lijm komt voorbehandelen met Sealer 1 of een geschikte primer. Eventueel kan de bak afgesteund worden op een paar latjes die op de kastjes rusten.

Het blad zelf leg je op de plaats afgesteund op vulplaatjes van ongeveer 3 à 4 mm. Gewoon op de kastjes. Aan de achterzijde zou je een lat langs de muur kunnen schroeven.

De voeg die ontstaat kit je vol met polymeerkit. Als die hard is, verwijder je de vulplaatjes. Er is dan één geheel ontstaan dat geen puntbelasting oplevert.

 

Kommentare

Sei der erste der einen Kommentar schreibt....

Schreibe einen Kommentar
* Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.
* Pflichtfelder
Schlagworte

Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht Ausblenden Für weitere Informationen sehen Sie bitte unsere Datenschutz-Erklärung. »